Zaupajte nam svoje cilje in načrte ter dopustite, da vam uresničimo vaše sanje!

FASADERSTVO

V okviru fasaderstva za vas izdelamo toplotno izolacijske fasade vseh vrst, barvanje fasad in izdelava dekorativnih nanosov ter kulirplast.

Zgradbe, ki so zaradi ogrevanja in hlajenja največji porabnik energije, lahko z izolacijo bistveno povečajo svojo energetsko učinkovitost ter s tem tudi prihranijo finančna sredstva. Izolacija lahko močno poveča tudi učinkovitost delovanja različnih energetskih naprav, vse skupaj pa dolgoročno uporabnikom stavbe prinaša ugodnejše pogoje bivanja. Investicija v izolacijo se glede na vložek povrne v poprečno 2-4 letih, glede na trenutne cene energije pa se vsak v izolacijo investirani euro tekom življenjske dobe povrne najmanj 5-kratno.

Fasadni izolacijski materiali so namenjeni toplotni, zvočni in požarni zaščiti zunanjih sten v sistemu tankoslojne kontaktne fasade. Stiropor ali lamele so nosilni element fasade, na katerega se kot zunanja zaščita nanese sloj lepilne malte s stekleno armirno mrežico in zaključni fasadni sloj.

Pri izvedbi tankoslojne fasade lamele samo lepimo na zid po celi površini, pri stiroporu pa lepimo točkovno ali po celotni robni površini ter na sredini.. Dodatno sidranje lamel pri novogradnjah (oz. ustrezno nosilnih podlagah) do debeline 16 cm in višinah objektov do 20 m ni potrebno. Izjema so lahko samo območja z ekstremno vetrno obremenitvijo. Med tem ko pri stiroporu ustrezno sidramo pri višinah nad 7 m.

Vse vogale ter robove okrog oken in vrat ojačamo s posebnimi vogalniki, kote oken in vrat pa še dodatno z ojačitvenimi trakovi iz steklene mrežice.

Na plošče nato kot osnovni sloj nanesemo lepilno malto, v katero vtisnemo armirno stekleno mrežico. Sledi nanos drugega sloja lepilne malte. Na koncu izvedemo še zaključni fasadni sloj.

Priporočena debelina: se definira glede na izračun gradbene fizike. Za klasične gradnje priporočamo najmanj 10 cm, za energijsko varčne objekte pa 16 cm ali več.

Dela potekajo po SIST priznanih slovenskih standardih.

Fasada je obleka vašega doma. Oblecite jo. S tem ji boste zagotovili odlično toplotno, zvočno in požarno izolacijo in kar je najpomembnejše - vaša hiša bo dihala.

Tim, Baumit, Roefix, Jub, Terranova, Novolit, Fragmat, Pfleiderer, Kema, Termo,…

Fasaderstvo

Oglejte si več projektov in fotografij v galeriji fasaderstvo

Arthur, vse za dom in gradnjo

Gaberca 41a
2344 Lovrenc na Pohorju

Telefon: 031 787 395
e-Pošta: info@arthur.si


Eko skladi   Arthur na Facebook-uS piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu   Več o tem